Sliminazer – hogyan kell használni? Mennyi időre elég egy tapasz?

A Sliminazer tapaszok nem olyan régen jelentek meg a magyar piacon és nagyon gyorsan híre terjedt ennek a termének. Az aktuális étrendkiegészítők kapcsán mindenki a kapszulás termékekre gondol, a tapaszos alternatíva meglehetősen eltérő és érdekes megoldást jelent. Kitűnik a többi termék közül – igen, de vajon hatékony-e? Erre a kérdésre próbálunk ma választ találni.

Sliminazer – van-e értelme a fogyasztó tapaszoknak? 

Természetesen nem minden anyag szívódik fel ugyanolyan jól a bőrön keresztül, mint mondjuk a zsírban. Ugyanakkor viszont egyes aktív anyagok jobban felszívódnak a bőrre helyezve/bőrrel érintkezve, mintha azok a gyomorba kerülnének.

A bőrön használt készítmény hatékonysága 2 tényezőtől függ, de előbb meg kell határoznunk, milyen célból vizsgáljuk meg az adott anyagokat. Cél: fogyasztó hatású, anyagcsere fokozó, zsírégető anyagok.

Ezután továbblépünk az elemzéshez:

1. A készítményben lévő aktív anyagok a célnak megfelelő tulajdonságokkal rendelkeznek?
2. Hogyan jutnak be a szervezetbe? Hogyan történik a felszívódásuk?

Miután válaszoltunk erre a két kérdésre, megállapíthatjuk, hogy az adott készítmény tényleg hat-e.

A tapaszok 6 aktív összetevőkből állnak. Tudjuk, hogy minden összetevő a fő hatása mellett, kisebb vagy nagyobb mértékben, de egyéb funkciót is betölt. A korábban meghatározott célra való tekintettel, ami a fogyás és a súlycsökkentés, most csak ezekre a tulajdonságokra összpontosítunk (ha kulcsfontosságú az adott összetevő számára):

1. L-karnitin

Fő hatása az elméletben: a sejtfalak mitokondriumaiba szállítja a hosszú láncú zsírsavakat, aminek köszönhetően lehetővé válik a csökkenésük és az energiatermelés.

Fő hatása a gyakorlatban: elmondható, hogy pótolhatatlan a zsírszövetek elégetésében, mivel kulcsfontosságú szerepet tölt be ebben.

– felgyorsítja és fokozza a zsírok metabolizmusát.

2. Zöldtea kivonat

Fő hatása az elméletben: polifenol csoportba tartozó vegyületeket tartalmaz. A legnagyobb részét a katechinek teszik ki. Ezek a legerősebb antioxidánsok. Fő feladatuk a zsírokégetés során a nyugalmi állapotú metabolizmus felgyorsítása. Ez azt jelenti, hogy akkor dolgoznak, amikor pihensz. Mi több, a zöldtea megfékezi a zsírok és a glükóz felszívódását az emésztő enzimekre fejtett hatásával.

Fő hatása a gyakorlatban:

– felgyorsítja a metabolizmust a pihenés, alvás során,

– korlátozza a zsírok felszívódását,

3. Acai bogyó kivonat

Dr. Alexander Schauss – a Természetes és Gyógyászati Termékek Kutatóosztályának igazgatója és az USA, Washington állambeli Puyallupban lévő AIBMR Life Sciences elnöke. Több mint 40 éve foglalkozik a táplálkozással és a növényi eredetű gyógyászattal. Az ő elhivatottságának és számos vizsgálatának köszönhetően ismerte meg a világ az Acai bogyókat.

Fő hatása az elméletben: C, B1, B2, E vitaminok forrása. Magnéziumban, kalciumban, foszforban, káliumban, fehérjében, cinkben és vasban gazdag. Omega 3 és omega 6 zsírsavak forrása. A bogyókban lévő fitoszterol és rostanyag felügyelik a koleszterint, ami pozitív hatással van az emésztőrendszerre. Nagy mennyiségű polifenolt tartalmaz (ezért sötét színű), melyek pozitívan hatnak a keringési rendszerre.

Fő hatása a gyakorlatban:

– csökkenti az éhség (nagymennyiségű rostanyag)

– emésztési folyamatok javítása,

– felgyorsítja az anyagcserét,

– megtisztítja a szervezetet a méreganyagoktól,

Az érdeklődők számára feltüntetünk lentebb egy 2009. évi videofilmet, ahol Dr. Alexander Schauss az Acai bogyókról és a vizsgálatairól beszél.

4. Hidroxitrogénsav (HCA)

Fő hatása az elméletben:korlátozza az új zsírsavak szintézisét és fokozza oxidációjukat. A vizsgálatok kimutatták, hogy stimulálhatja a jóllakottság érzetét, ezáltal lassabban válunk éhessé, ami végsősorban az elfogyasztott élelmiszer mennyiségét is befolyásolja. Pontosan hogyan hat? Ez az állapot a poliszacharidok (glikogén) izmokban és a májban történő fokozott termelődésének és lerakódásának az eredménye, ami olyan jelet küld az agyunknak, hogy nincs szükségünk több táplálékra. A HCA keton vegyületek kialakulásához vezet (a zsírsavak fokozott mitokondriumokba szállításával), amik ismert étvágycsillapítók.

Fő hatása a gyakorlatban:

– fékezi az étvágyat,

Érdekesség:

Dr. Roman Ramos kimutatta, hogy a 8 héten át szedett HCA sav 18%-os koleszterinszint csökkenést eredményezett.

5. Kapszaicin

Fő hatása az elméletben: 2015-ben a kutatók az University of Wyoming-i Dr. Baskaran Thyagarajan irányítása alatt kimutatták, hogy a kapszaicin a zsírsejtek fehér (energiagyűjtő) és barna (hőtermelésért felelős) receptorainak a serkentésével fokozza a hőtermelést és az energia égetését.

Hőtermelés – szervezetben bekövetkező hőtermelés élelmiszerek elfogyasztása után. A hőtermelés az élelmiszerek megemésztéséhez szükséges fokozott energia (zsír) fogyasztással jár.

Fő hatása a gyakorlatban:

– serkenti a metabolizmust,

– fékezi az étvágyat,

– fokozza a fogyást,

6. Guarana kivonat

Fő hatása az elméletben:gyakran használt a sportolók között, mivel javítja a szervezet teljesítőképességét, a reakcióidőt és csökkenti a fáradtságérzetet. A guarana koffeinben gazdag, ami hőtermelő tulajdonságokkal rendelkezik (a kapszaicinhez hasonlóan) tehát fokozott hőtermeléssel segíti a zsír elégetését.

Fő hatása a gyakorlatban:

– növeli a fizikai teljesítőképességet,

– energiát ad,

– serkenti a metabolizmust,

Sliminazer összetétel – összegzés

Sliminazer

A Sliminazer tapaszok tartalma:

Két hőtermelő hatású összetevő (guarana kivonat és a kapszaicin) melyek fokozott hőtermelés keltette zsírégetést eredményeznek az étkezés után, tehát magyarán -> a szervezetednek több energiára van szüksége az elfogyasztott étel emésztésére, ami növeli a zsírégetést.

Két étvágycsökkentő összetevő: hidroxitrogénsav és az Acai bogyó kivonat.

Egy zsírfelszívódást korlátozó összetevő: zöldtea

Négy metabolizmust, anyagcserét felgyorsító összetevő: L-karnitin, Acai bogyó, kapszaicin, zöldtea kivonat.

Visszatérve a cikk elején elhangzott feltételezésünkre, ahol célként elsősorban a készítményben található összetevők fogyasztó tulajdonságaira összpontosítottunk. Bátran kijelenthetjük, hogy a termék elérte a célját.

De a második feltételt is sikerül teljesíteni? Nézzük meg.

Sliminazer – a tapasz felépítése és az anyagok bőrön át való felszívódása

A tapaszok a transzdermális (TTS) rendszerre támaszkodnak. A bőrön keresztül bejuttatott aktív anyagok elkerülik így az emésztőcsatornát. Nem bomlanak fel, aminek köszönhetően az orálisan elfogyasztottnál kisebb adagokkal sikerül elérni a kitűzött célt. A tapasz a bőrre ragad, majd bejutnak az adott anyagok az általános vérkeringésbe.

TTS – Transdermal Therapeutic Systems (Transzdermális terápiás rendszer) – az anyag meghatározott ideig tartó, állandó sebességgel történő adagolására, kibocsátására alapszik.

A TTS számos területen használatos, többek között:

  • fogamzásgátlásban,
  • nikotinfüggőség kezelésében,
  • magas vérnyomásnál,
  • utazási betegség kezelésében
A Sliminazer tapasz felépítése

A tapaszok 4 rétegből állnak:

  1. külső védőréteg
  2. az összetevők vérkeringésbe bocsátásának a szabályozásáért felelős réteg
  3. aktív anyag „tároló”
  4. védőréteg
Sliminazer – hogyan kell használni? Mennyi időre elég egy tapasz?

Ami a Sliminazer tapaszokban alkalmazott TTS rendszerre vonatkozik, nincs rá kétség, hogy megfelelően működik. A tapasz működési idejéért felelő második réteg 12 órára lett „beprogramozva”. És ennyi időn keresztül jutnak át a termékben található aktív anyagok a bőrőn át a szervezet vérkeringésébe.

A termék használata, mint biztosan gondoljátok, pofonegyszerű. Elég felragasztani egy tapaszt a tiszta, száraz bőrre (bárhová). 12 h elteltével le kell venni a tapaszt és egy újat kell felragasztani egy másik helyre. A legtöbben (természetesen az évszaktól függően) a vállukra, a combjukra vagy a köldökük környékére ragasztják a tapaszt.

Sliminazer – az összetétel és a hatás összegzése

Megállapítható, hogy az alkalmazott TTS rendszer az „aktív anyag tárolóban” található összetevőkkel együtt teljesítik a kitűzött célt. Emlékezzünk vissza, mi volt az:

1. A készítményben található aktív anyagok tulajdonságai megegyeznek-e a céllal?

Válasz: Pozitív

2. Hogyan jutnak be a szervezetbe? Hogyan szívódnak fel?

A TTS rendszer egy általánosan használt rendszer és nincs okunk arra, hogy megkérdőjelezzük annak hatékonyságát, mivel a rendeltetésnek megfelelően hat.

Válasz: Pozitív

Sliminazer – a fogyasztók véleménye

A készítmény hatásairól tényleg bőséges információhoz juthatunk a gyártó weboldalán, de tudjuk, hogy semmi sem számít jobb ajánlásnak, mint azon személyek véleménye, akik már megvásárolták és a saját bőrükön is kipróbálták a Sliminazer terméket. Szerencsére a tapaszok elég népszerűek a piacon, ami azt jelenti, hogy bőven találunk véleményeket és hozzászólásokat a tapasszal kapcsolatban.

A tapaszt hosszabb ideje használó személyek nagyra értékelik a zsírréteg gyors és szemmel látható elégetését. Többen említették továbbá az étvágy, éhségérzet egyértelmű csökkenését, ami hatására jelentősen csökkent az étkezések közötti nassolások gyakorisága.

Sliminazer – a szerkesztőség véleménye

Véleményünk szerint, figyelembe véve a tapasz felépítését és a tapaszban lévő összetevőket, a Sliminazer bátran ajánlható, mivel teljesíti a termék elé kitűzött célokat.A piacon számos tapasz kapható, egyes gyártók másolni kezdték az egyre sikeresebb Sliminazert. Ami azt is jelenti, hogy a felhasználók ki vannak téve az eltérő összetételű vagy felépítésű, és ami ezzel jár, gyengébb hatékonyságú hamisítványoknak. Mi csak és kizárólag az eredeti Sliminazer® tapaszt ajánljuk.

Az Önök kényelme és biztonsága érdekében megosztjuk a linket, mely közvetlenül a gyártó weboldalára irányítja önöket, ahol további információkról olvashatnak a termékkel kapcsolatban:

www.sliminazer.hu

ÁTTEKINTÉS
Hatékonyság
Elérhetőség
Vélemények
Vélemények a fórumokon
Ár
Minőség
Ár/érték arány

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Tutaj wpisz komentarz
Jak chcesz się przedstawić?